Dolar 34,0366
Euro 37,6806
Altın 2.724,73
BİST 9.785,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Çok Bulutlu
İstanbul
28°C
Çok Bulutlu
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 30°C
Cum 30°C

Visa’dan dijital ödemelerin sosyo-ekonomik etkilerine ilişkin ilk araştırmanın sonuçları: Geleceği şekillendiren trendler

Dijital idare araçlarını benimsemeleri durumunda Avrupalılar elektronik ödemelerle yılda 250 milyar euro’ya kadar tasarruf yapabilecek.

Visa’dan dijital ödemelerin sosyo-ekonomik etkilerine ilişkin ilk araştırmanın sonuçları: Geleceği şekillendiren trendler
REKLAM ALANI
4 Eylül 2024 18:48
9

Visa, dijital ödemelerin iktisatta verimliliğe tesiri ile daha çevrimiçi, kapsayıcı bir topluma katkısını ele alan birinci araştırmasının sonuçlarını sundu. Araştırmadan elde edilen bulgular, 3-6 Eylül tarihleri ortasında Paris’te şirketin 1.000’den fazla iş ortağı banka ve kuruluşun katıldığı Visa Payments Forum Europe etkinliğinde açıklandı. Araştırma, dijital kimlik, tüketicilerin satıcı olarak öne çıkması, yapılandırılabilir hizmetlerin çoğalması, gömülü finans ve yapay zekayı ödemelerin geleceğini şekillendiren esas trendler olarak ortaya koyuyor. 

 

ARA REKLAM ALANI

Bu bağlamda bilgi demokratikleştikçe, inanç de artıyor. Visa’nın Avrupa’da 8.000 bireyle gerçekleştirdiği bir araştırmaya nazaran bireylerin %69’u, bilgilerinin şirketler tarafından kullandığında, bundan şirketlerin kendilerine kıyasla daha fazla yarar sağladığını düşünüyor. Araştırma, tüketicilerin aldıkları ferdî yararlardan fazla bilgilerinin nasıl kullanılacağı konusunda telaş duyduklarını kaydediyor. Araştırmaya nazaran tüketiciler ayrıyeten kendi dataları üzerinde daha fazla denetime sahip olduklarında, bilgileri sorumlu bir halde kullanacağını düşündükleri şirketlerle paylaşmaya da daha istekli oluyorlar. 

 

Araştırmanın kapsadığı başlıklardan yapay zeka, değişim için değerli bir itici güç ortaya çıkıyor. Araştırmaya nazaran Avrupa’daki tüketiciler, finansal durumlarını yönetmek için yapay zeka üzere dijital idare araçlarını benimsedikleri takdirde, her yıl 250 milyar Euro’ya kadar daha fazla tasarruf edebiliyorlar. Araştırmaya katılanların %36’sı, bir yıl öncesine nazaran yapay zekaya daha fazla güvendiklerini söylerken, bu oran Z jenerasyonunda %47’ye yükseliyor. Öte yandan biyometrik teknolojiler de daha fazla potansiyel yaratıyor. Örneğin dijital cüzdan yahut kimlik üzerindeki biyometrik müdafaalar, parolaların yarattığı zorlukları azaltırken, işletmelere de yılda 43 milyar Euro’ya varan ek satış potansiyeli yaratıyor. Biyometrik muhafazalar ayrıyeten dolandırıcılığı da her yıl 483 milyon euro meblağında azaltabiliyor. Tüketiciye ödeme yolunu seçme imkanı sağlanması da ödemeleri yine şekillendiren ögelerden. Online ödeme yollarına Click to Hisse ile tek tıkla ödeme özelliğini ekleyen bir işyeri, gelirlerini %30’a kadar artırabiliyor ve bu da Birleşik Krallık ve AB’de KOBİ’lerin e-ticaret satışlarında yıllık 51 milyar euroya varan bir artış yaratabiliyor. 

 

Araştırmaya nazaran “Fijital” olarak isimlendirilen fizikî dijital ödemeler de günlük süreçlerimizin ayrılmaz bir modülü haline gelecek. İster bir el hareketiyle ister sesle, hatta otomobil ile ödeme olsun, gömülü finans artık bir yenilik olmaktan çıkıp, işin temelinde yer alacak. Araştırmanın ortaya koyduğu bulgulardan sonuncusu ise milyarlarca yeni satıcının ortaya çıkması. Günümüzde artık yalnızca birkaç tıklamayla herkes satıcı olabiliyor. Yapay zeka, bu ‘nano satıcıları’ işlerini büyütürken destekleme potansiyeline sahip. Araştırma sonuçlarına nazaran KOBİ’lerin ve girişimcilerin %71’i, yapay zekanın işlerini büyütmelerine yardımcı olacağına güvendiklerini belirtiyor. Günümüzde Avrupa’daki KOBİ’lerin %67’si dijitalleşmiş durumda. Geriye kalan %33’lük fark kapatıldığı takdirde, yıllık bazda 200 milyar Euro’nun üzerinde toplam gelir artışı kelam konusu beklenebilir.

 

Visa Avrupa CEO’su Charlotte Hogg, mevcut teknolojinin milyarlarca satıcı, tüketici ve iktisat için yarar sağlayarak ticarette ihtilal yaratma potansiyeline işaret etti ve: “Yakın vakit kadar bilimkurgu sinemasından fırlamış üzere görünen teknoloji, bize bugün Avrupa genelinde daha pürüzsüz tecrübelerin ve iktisatta milyarlarla tabir edilebilecek büyüklükte bir pahanın kilidini açma potansiyeline sahip. Ve bu teknoloji göz açıp kapayıncaya kadar burada olacak” dedi. Kelam konusu alanlarda ödeme teknolojilerinin ölçeklenebilirliğindeki boşluğu kapatmanın tüketiciler, işletmeler ve ekonomiler için değerli sosyo-ekonomik fırsatlar sağlayacağını vurgulayan Hogg, “Burada kilit öge, data. Aslında, datanın artık salt bir hammadde olmaktan çıkıp, bunun yerine temel bir kaynak ve hizmet olarak şirketlere kıymetli büyüme fırsatları ile daha inançlı ve şahsileştirilmiş tecrübeler sunmak için kullanılabilecek bir araç olarak ortaya çıktığı, ödemelerde mevcut hudutları aşarak yeni ufuklara gerçek ilerliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

ankara web tasarım UTTS غلوب ماك لتصنيع ماكينات البلوك والانترلوك الاسمنتي ankara uyducu wordpress hosting ingilizce kursu siyasi danışmanlık ankara haberler Renault Yedek Parça Konya Çıkışlı Karadeniz Turları Dacia Yedek Parça Fluence Yedek Parça iveco yedek parça ankara Güneş Enerjisi İmplant Süt Sağım Makinesi Yedek Parça Casıo g shock forklift aküsü Pt100 Ankara endoskopi labomat dacia yedek parça güç trafosu oto yedek parça dunnage airbag e-imza check up Huzurevi damla etiket radyal fan iç mimar jean Hobi Bahçesi Yatırımı etiler pilates Adblue yer yıkama makinesi Baharat Çeşitleri çevrimiçi yedek parça